Når resultata uteblir

Hei!

Har veldig lyst å skrive eit innlegg til dei av lesarane mine som synst det er litt vanskeleg dette med kosthald og trening. Kanskje er kosthaldet det vanskeligste. Og her gjer MANGE feil. Tippar fleire kjenner seg igjen I følgande feil.

Ting som kan hemme resultat for vektnedgang/framgang :

– Øvelsar blir utført feil og ikkje hardt nok på trening. Lær å presse deg sjølv å bli kjent med kropp og korleis musklane responderar! Ikkje stopp sjølv om det brenn litt I låra!;) Musklane seier stopp før hjernen gjer det!

– Du trur du ét for masse, resultata uteblir uansett kva du nesten gjere. • Her er det mange som gjer ein feil. Meste parten av dei som trenar for å oppnå resultat, enten det er  vektnedgang og muskelbygging, er det mange som treng meir mat enn ein faktisk trur. Spesielt gjeld dette oss damer. Me tenkjer mest på kcaloriane, higer etter å ete sunnast og nesten minst mogleg for å ungå muffins magen.
– For at musklar skal kunne bygges trengst det nok, rett og masse mat!☺

image

For at kroppen skal forbrenne sitt eige feitt, MÅ han ha næring å bryte ned for at kroppsfeittet skal vere tilgjengeleg for å bryte ned gradvis. Prøv å sjå det slik:  Kroppen kan fungere som ein ovn. Du hyver innpå ved for å brenne veden. Dess meir ved du hyver innpå dess meir brenn det. Slik fungerar kroppen og. Når du gir den mat brukar kroppen maten og næringen til forskjellige ting I kroppen. Forbrenninga er I gang. Når kroppen ikkje får nok næring til å forbrenne iløp av ein dag,kan den gå I «nødmodus» å spare på sitt eige feitt. Nettopp fordi næringsinntaket ikkje er stort nok!

– Trenar du 4 gonger I veka eller meir, treng du automatisk meir mat pga kcaloriane du forbrenner på dei øktene. På ei styrke økt kan du forbrenne feks 450 kcal. Då skulle du egentleg hatt I deg nærmast den samme summen I eit måltid litt etter trening for at kroppen skal få næring å energi igjen.
Det er vanskeleg å vite kor mykje mat ein skal innta, ta kontakt med kostholdsveiledar om du vil bli satt på rett spor om du synst kcal osv er vanskeleg å sette seg inn I ☺

image

– Farleg er det om du trenar mykje,spesielt kondisjon, og matinntaket er veldig lågt. Mens forsvinn, og andre symptomar som slappheit og svimmelheit kan oppstå, samt kan det skade organ over tid.  Det kan og føre til spisforstyrrelsar.
Dette kallast den kvinnelige utøvertriaden. Forklaring på forskjellige stadier under.

image

– Fleire trur at dess mindre ein et, dess meir går ein ned I vekt. Dette er feil og farleg!

– Mange trur karbohydratane gjer deg tjukk. Denne myta kan óg avlivast.  Det er kun 1 grunn til at du legg på deg, du har for stort overskudd av næringstitt mat/ stort kcalinntak som gjer at resterende næring som ikkje blir brukt  I kroppen blir lagra som feitt.

I dette tilfellet kreves det at personen kan begynne å trene litt meir og kutte ned litt på matinntaket.☺
– Stress har ofte ein faktor I vektnedgang. Ro ned!☺

Meir om korleis feitt og karbohydratane virkar I kroppen vil eg ta føre meg I eit anna innlegg slik at flest mogleg får forståelse for korleis det fungerar. ☺

~ Marlen ~

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s