Litt lettere potetstappe

Heisann!

Fekk cravings på blandt anna potetstoppe I går og søkte opp korleis lage ei god men litt sunnare potetstappe.  Har kun laga potetstappe 1 gong før, og den gang med melk/fløyte og masse smør og salt. Det er egentleg ikkje noko hokuspokus å lage ei sunnare stappe, men det er 2 varianter du kan prøve.  Den eg lagde I går blei veldig god ☺
Eg har ikkje eksakt mål men sånn ca ☺

image

Lettere potetstappe
2 porsj.

500 gr potet
3 ss smør
Skumma melk
Havsalt

Først målte eg opp potetene og deretter skrelte dei. Kutta dei I grove betar og kokte dei med litt salt til dei var gjennomkokt. Renn av alt vatnet og  brukar det redskapet som ein brukar til å lage stappe  (veit ikkje kva det heiter) og knuser potetene. So har eg I eit par klyper havsalt som eg knuser med fingrane og 3 klatter smør. Eg har gradvis litt melk oppi for å få stappa mjuk og fin. Blir stappa litt hard trengst det litt meir melk. Prøv deg fram med væska! Smak deg og til etter kor mykje salt og smør du vil ha i.

* For å få ei enndå meir kcal vennleg stappe kan du erstatte 1/3 – 1/2 av stappa med kokt blomkål. Dette har eg ikkje prøvd, men skal seiast å vere godt ☺

Ved sida  av dette hadde eg kylling filet og steikt sopp med chalottløk. I tillegg til eit par spiseskeier cottage cheese ☺Soppen og løken steikte eg og med ein god dæsj ekte smør, fordi det er dette som smakar best☺ Ikkje heilt diett mat, men det er rein mat!☺
Og det var supergodt!

~ Marlen ~

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s