Dette vitaminet treng du mest av no !

Hei!
Visste du at frå oktober av og til ut i mars burde du vere flink med å få i deg nok vitamin D ? Kvifor? Fordi D vitaminet er med på å styrke  forsvare immunforsvaret vårt og forhindrar oss i å bli sjuke. Sola er vår viktigaste kilde til vitamin D. Men i vintermånadane er det ikkje so mykje å sjå til ho.

Mangel på D vitamin kan gjere deg slapp og trøytt, og faktisk kan musklane bli svakare om kroppen ikkje får tilstrekkeleg med vitaminet. Vitaminet er viktig for skjelett og beinbygning.

Dette har eg kjent på litt no i det siste. Kroppen har vore slapp og trøytt og eg har vore svakare på trening enn vanleg. Nettopp fordi eg trur eg ikkje har fått i meg tilstrekkeleg av dette vitaminet. Eg burde absolutt bli flinkare til å ete laks eit par gonger i veka.

For å få i seg nok vitamin D kan du ete laks eller anna feit fisk som makrell,tran,melk eller vitamin D tilskudd.

Målet mitt er å lage meg laks 2 gonger i veka framover + ete meir meieriprodukt! 🙂

2015-10-28 23.25.43

Føler du deg plutseleg litt slappare no om haust og vinteren, tenk litt over kva du får i deg 🙂

2015-10-28 23.26.40

Advertisements

2 Comments Add yours

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s