Turmat og tips

 

Etter litt research og søking etter tips til turmat har eg funne litt ting som er ganske smarte, i tillegg til nokre få erfaringar sjølv. 🙂  Etter telt turen våres innsåg me at ting kunne kanskje gjerast litt smartare for å få ein mindre tung sekk. Det er jo ganske viktig om du skal ut på ein langtur at sekken ikkje drep deg.  Telt,sovepose osv kan bli ganske tongt. Tenk lett når du skal kjøpe slike ting, men også kvalitetssikkert 🙂

 

På teltturen vår som de kan lesa om i forrige innlegg, var ikkje maten problemet kanskje, men heller det med klær,drikke og for masse mat som gjorde sekken tung 😉 No skulle ikkje me gå noke særleg, men om me skulle hadde jo dette blitt veldig tungt.  Men ein tek jo alltid med seg for mykje dei første turane til ein veit kva som er det mest nødvendige 🙂

 

Om du veit på forehand at det er vatn osv tilgjengeleg der de skal, so ikkje fyll sekken med dette. Det skal nok me tenke på neste telttur 🙂 Blir fort tungt! Men litt vann må du ha med 🙂

 

Tips til maten : 

  • Turmat som er tørka og selgest på sportsforetninger kan du lage sjølv heime ved å kutte opp magre kjøttyper og grønnsaker og ha på varmluft 50 gr om kvelden og over natta med døra litt open. Maten blir lettare i vekt, og det er mykje billigare!
  • Lag med deg ferdig brøddeig som du kan bruke til å lage pannebrød av på primus og bål, eller pinnebrød på bålet som me gjorde. Skal du langt kan du kun ta med tørre ingrediensar i ein pose og ha i vann når du kjem fram.

 

 

  • Om du ikkje skal so langt kan det vere smart å steike opp kjøttet litt på forhand so slipp du steike dette på primusen om det er andre ting du treng å lage ferdig på denne. Ting tek mindre tid. Eks. ta med posesuppe som skal kun tilsettes kjøtt og vann. Då er det kun vatnet du treng å koke opp og ha i det tørre og deretter kjøttet til slutt.
  • Egg kan du klekke å ha med i ein liten boks som er heilt tett.
  • Nøtter og rosiner er rask og bra energi og enkelt å ta med i fjellet.
  • Potetstappe i pose og ris er enkelt å greit å ha med seg på tur då det er kun vatn som trengst.

img_2444

  •  Pannekake røre er enkelt og godt å ta med på tur! Lag ferdig røra og hell på ei flaske som du puttar i sekken og steik på primusen. Hugs steike med nok smør!:)

 

img_2392

 

Eg håpa på fleire slike turar i sommar !

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s