Når sunt blir usunt

Heisann! 

Håpa alle har  ei fin veke 😊 
Eg tenkte å skrive litt om mine tanka rundt dette med når sunt blir usunt. Både når det gjeld trening og mat. Det kan bli for mykje av det gode. Denne veka har eg egentleg smakt på begge deler når det gjeld trening og mat.
For 1,5 år sida begynte eg å få smerter i eit kne og rundt quadrazeps. Det var på slutten av konkurransen min at det starta. Og eg var kjapp med å Google å utforske og diagnoserte meg sjølv til Patellafemoralt smertesyndrom. Eg reiste til kiropraktor og den kunne sei akkuratt det samme.
 Det tok fleire månadar før eg vart bra, men det heile var pga overbelastning. Og det var ikkje rart heller so masse so eg sprang på asfalt den tida i tillegg til beinøktene osv.. Eg blei frisk igjen men for ca ei veke sidan starta det heile igjen. Og eg veit det er fordi eg har vore so masse i fjellet å gått og i tillegg har eg eit treningsprogram som eg har 3 dagar i veka med blandt Anna knebøy og markløft. Det har vorte litt for masse treningsbelastning enn normalt og litt lite restituering. 

Note to self, bli flinkare på kvile og foamrulling! 


I tillegg til det so har maten vore heilt ute å kjøyrt no føler eg. 

Når eg er ute på lange fjellturar tyr eg ofte til enkle løysingar når eg kjem heim igjen. På fjellet blir det jo lite tid til mat, so når ein kjem heim er det viktig med bra og nok næring til kroppen. 

Den siste tida har nok også kroppen gått i litt for masse underskudd, og då får eg fort cravings og kroppen føler seg svolten heile tida. Fra lørdag til mandag trur eg at eg åt mykje meir enn eg egentleg burde, og av feil mat. Altså kroppen hadde godt av mat, men  når eg nerma meg kanskje 7  Questbarer på ei helg slår magen seg vrang 😜  Følte eg gikk med Foodbaby 24/7 i 2 dagar etterpå. 

Questbarer er ei bra løysning   i farta og som eit lite sunt mellommåltid, men erstatt det ikkje med eit vanleg måltid eller ha Max grense på 1 kvar dag.  

Når eg først ete proteinbar et eg både 1-2 og 3 på rappen 😉 Det seier seg sjølv ikkje er bra, Vertfall i lengden!

Sunt eller ikkje, for masse av ein ting er ikkje  sunt i lengden fordi det går på bekostning av andre viktige ting !😊

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s