Favoritt Wok!

 

Wok er skikkele bra metode for å få i seg nok grønnsaker og protein på. Kjøp inn dine favoritt grønnsaker og steik dei i panna, fort og superenkelt!

 

Biff og kyllingfilet er mine favoritt kjøtt til wok 🙂

 

dsc00601

 

Akkuratt denne woken er min favoritt for tida. Oppskrifta har eg delt ein gong før trur eg, men deler den like godt ein gong til!  Wok sausen er super god, men toppingen av fersk koriander og cashew nøtter er eit must i denne woken!

 

  1. Eg pleier alltid steike kjøttet først i litt olje og krydder og tar det til sida. Deretter steiker eg grønnsaker i litt olje, lett, slik at det ikkje blir gjennomsteikt og blautt.
  2. Gelè buljongar er ein genial ting å bruke i ting som wok, for å få meir smak på retten. Til 1 porsjon brukar eg 1/2 kyllingbuljong som eg har i grønnsakene med ein liten kopp vann.
  3. Tar i ca 2,5 ss kikoman og 2,5 ss ris eddik, 1 ss sukrin gold ( eller brunt sukker )   litt chillipaste eller litt finhakka chili, hvitløkspulver og ca 1 ss finskjært ingefær.
  4. Blandar 1 ss maizenna i litt vann og har det i panna med sausen og grønnsakene. Let det putre eit par minutt, og tar derette i kyllingen. Lar det godgjere seg i lag i nokre minutt.
  5. Server med eggnudlar/fullkornsnudlar eller ris

 

Ved servering har eg fersk koriander og rista cashewnøtter på. Himmelsk til, prøv! 🙂

 

dsc00602

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s