Tips til korleis komme i gang med trening og bedre kosthold

Heihei!

 

Eg blir ofte spurt korleis ein skal komme i gang med nettopp trening og eit sunt kosthold, og eg synst det er like vanskeleg å svare kvar gong. Men det første eg tenkjer på er at du MÅ ha litt interesse for tema,  Og du MÅ researche litt i tillegg til å prøve å feile.

Det er mange forskjellige treningsformer der ute ; dans,styrketrening,jogging,sprint,sykling,svømming crossfit, you name it. Det som er viktig er at du finn noko som du trivest med og får utbytte av. Det kombinert med at du et sunn mat vil få deg nermare dei måla du har enten det er ned i vekt, ein fin heilårsform, sterkare, bedre prestasjonar eller økning i form av musklar.

Mat har ufatteleg mykje å sei korleis treninga di blir og korleis resultata blir. Feks trenar du for ein meir muskulær og stram kropp burde du ete nok protein ( di eiga kroppsvekt x 1- 1,5 -2 gr ) for at kroppen skal klare å bygge opp musklane og gi dei næring. Er du ein person som kanskje likar helst å springe og vil ha gode resultat på tid osv treng du ikkje fult so mykje protein som ein som trenar tung styrke. Då har du meir utbytte av eit økt inntak karbohydrat før og etter trening, det er kroppens hovud tilgang til energi. Og energi treng du om du spring ei mil eit par gonger i veka! 🙂  Vil nevne at protein,feitt og karbohydrat er viktig i alle sitt kosthold. IKKJE kutt ut noken av delene!

 

Det finns utallige ja og nei mat lister der ute med sunn og usunn mat. Definasjonen på sunn mat kunne ein ha diskutert i timesvis.

Mi meining er at all mat er bra mat, men sukkerholdig mat og fabrikat mat kan holdast til  små mengder. Ingen daua av litt sukker heller. Hold det til lørdagar slik som det alltid var når me var små! 🙂   Alt blir jo usunt for kroppen igrunn om  inntaket er veldig høgt av ein type ting/form. Om det gjeld høgt inntak av sukker ein dag, eller ein som kun lev på

 

Et rein og naturleg mat som grønnsaker,frukt og bær, kjøtt og fisk,meieriprodukt og kornprodukt,  å lag maten og middagane frå botnen av. Kroppen vil til slutt takka deg ! 🙂  Et til kroppen er passleg mett.

 

Likar du å følge med på kaloriane du inntek vil eg anbefala appen Lifesum. Denne er knall til å planlegge måltider ! 🙂

 

File_000 (11)

 

File_000 (9)

 

 

 

Synst du dette med mat er vanskeleg og du har dårleg fantasi i matvegen, då er kostholdsveiledera som meg her for å hjelpe deg. Eg skreddersyr planen slik at den passar til deg og dine mål, både kalorimessigt og mpt varierte matvalg til kvart måltid.  Ein matplan gjer ting litt lettare for mange!

 

Vil benytte mulegheita til å sei at no har eg skreddarsydd matplan med 4 eller 8 veker oppfølging til 800,- og 1250,-  til ubestemt tid. Dette er spesielt for deg som allerede trenar men er litt slurven i matvegen og ønsker å dra det hakke lengre med ein bra og sunn matplan for å få tydligare resultat på kroppen. Over er eit lite utvalg ein kan få på ein matplan 🙂

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s